Annons

30 hemliga svenska agenter röjda i skandalen

Redan i början av 2000-talet togs ett hemligstämplat regeringsbeslut som gav 30 agenter vid den militära underrättelsetjänsten KSI, Kontoret för särskild inhämtning, pass utställda i täcknamn, erfar SvD.

När IBM tog över Transportstyrelsens it-drift röjdes alla skyddade identiteter.

Publicerad
Nye Säpochefen Klas Friberg (till vänster)  kallas till KU på onsdag för att svara på utskottets frågor. Anledningen är att det har kommit fram nya omständigheter efter förhöret i januari med den dåvarande Säpochefen Anders Thornberg (till höger), nu rikspolischef.
Nye Säpochefen Klas Friberg (till vänster) kallas till KU på onsdag för att svara på utskottets frågor. Anledningen är att det har kommit fram nya omständigheter efter förhöret i januari med den dåvarande Säpochefen Anders Thornberg (till höger), nu rikspolischef. Foto: Janerik Henriksson/TT och Claudio Bresciani/TT

Enligt uppgifter till SvD från en välplacerad källa är it-skandalen allvarligare än vad som kommit fram tidigare, både i sak och på ansvarssidan.

Nye Säpochefen Klas Friberg (till vänster) kallas till KU på onsdag för att svara på utskottets frågor. Anledningen är att det har kommit fram nya omständigheter efter förhöret i januari med den dåvarande Säpochefen Anders Thornberg (till höger), nu rikspolischef.

Foto: Janerik Henriksson/TT och Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons