30-åring åtalas för nya sexbrott

En 30-årig tidigare sexdömd man i Malmö åtalades i dag på sammanlagt 38 punkter för bland annat sexkontakter med minderåriga via nätet och våldtäkter. Mannen misstänks ha sexutnyttjat minst 60 flickor, den yngsta bara tolv år. Åtal som gäller utnyttjande av ytterligare ett 20-tal flickor är att vänta i vår.

Under strecket
Publicerad

I dag väcktes åtal mot en 30-årig tidigare sexdömd man. På bilden från vänster polismannen Kent Mattsson Kammaråklagare Ulrika Rogland och polismannen Kjell-Åke Wendt vid en presskonferens på onsdagen.

Annons

Mannen greps i mitten av mars och häktades några dagar senare.
– Ytterligare ett 20-tal fall som utreds kan tillkomma, säger kammaråklagare Ulrika Rogland till SvD.se.
Hon väckte i dag åtal för 14 fall av grovt sexuellt utnyttjande av minderårig, tre våldtäkter, ett försök till våldtäkt samt ett antal fall av förförelse av ungdom. Många av flickorna har varit mellan 15 och 17 år gamla, en del under 15.
– Mannen borde kunna dömas till sammanlagt tolv års fängelse med tanke på att det är fråga om allvarlig brottslighet, säger Rogland.

Polisen kom mannen på spåren sedan två flickor i januari 2005 gjorde anmälan om våldtäkt. De uppgav att han även var inblandad i en stor dating- och eskortverksamhet. När mannen greps och hans dator togs i beslag visade sig att han fört register över de unga flickorna.

Annons
Annons
Annons