3 har snabbt fått fler kunder

Mobiloperatören 3 har fått 64 000 nya kunder i Sverige och Danmark på drygt tre månader. Det innebär att bolaget nu har totalt 414 000 kunder i Skandinavien som använder den nya generationens mobiltelefoni, 3G.

Under strecket
Publicerad
Annons

I det Hongkongbaserade konglomeratet Hutchisons bokslut för 2004 framgår att 3 hittat nya kunder. Hutchison äger bland annat 60 procent i skandinaviska 3, medan Wallenbergsfärens Investor äger de övriga 40 procenten.
Enligt rapporten har Hutchison totalt över 8 miljoner 3G-kunder den 30 mars. De flesta finns i Italien och Storbritannien.

De flesta av de 414 000 skandinaviska kunderna finns i Sverige. Eftersom 3 var först med att lansera 3G - och är det företag som hårdast driver den nya mobiltekniken - blir siffrorna en någorlunda god mätare på hur stor den totala svenska 3G-marknaden är. Men även andra bolag som Telia, Vodafone och Tele 2/Comviq har 3G-kunder.
Jämfört med de drygt 9 miljoner mobilabonnemang som finns totalt i Sverige är 3G-kunderna fortfarande bara en mindre del, om än stadigt ökande.
Hutchisons 3G-projekt fortsatte att gå med förlust under 2004. Enligt planerna ska satsningen börja visa en rörelsevinst i slutet av det här året, förutsatt att man bland annat räknar bort de höga
avskrivningskostnaderna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons