27-åringen var polisinformatör

Under strecket
Publicerad
Annons

GÖTEBORG Den 27-årige man som enbart står åtalad för försök till grov utpressning har enligt åklagaren spelat ett dubbelspel och lämnat vilseledande information. Enligt mannens försvarare fick 27-åringen kontakt med personer i Wien som bevisar att det var flera inblandade i kidnappningen.
Den 27-årige man som greps i Wien är inte åtalad som den person han föddes som. Det namn han åtalas i är en ny identitet som han fått med svenska polisens försorg sedan han värvats som informatör i de tungt kriminella grupper som han tidigare varit kopplad till. Han uppger nu att han brutit med dessa grupper. Hans nya identitet är därmed förbrukad eftersom hans omständigheter blivit kända.

– Min klient ändrar uppgifter nu jämfört med i förhören eftersom han har haft kontakt med svensk polis. Han kände inte till Fabian Bengtsson när kidnappningen skedde, utan fick först veta om det när svensk polis bad honom höra sig för i ärendet. Han fick kontakt med personer i Wien och kommer att berätta om det senare. Min klient
har varit livrädd för att berätta detta, men eftersom det i förundersökningen finns ett PM från polisen som bekräftar detta berättar han det nu, sa hans advokat Mikael Nilsson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons