Annons
X
Annons
X

25 000 har sagt upp tv-avgiften

På en månad har runt 25 000 sagt upp tv-avgiften de tvingats betala trots att de inte haft en tv i hushållet. Det betyder 52 miljoner kronor i uteblivna intäkter. - Trots att vi tagit in extrapersonal har vi svårt att hinna med, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, till SvD Näringsliv.

PONTUS LUNDAHL/TT
PONTUS LUNDAHL/TT

Det var Högsta Förvaltningsdomstolen i mitten av juni beslutade att den som bara har en dator inte behöver betala tv-avgiften. Domen hade föregåtts av månader av hög kritik mot Radiotjänst, som då i mer än ett år hade börjat skicka räkningar till den som inte har en tv.

Fram till i fredags hade 25 000 sagt upp sin tv-avgift med hänvisning till att de inte äger en tv, berättar Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson. Det har varit en jämn ström av uppsägningar och det är hård belastning på Radiotjänst i Kiruna.

– Trots att vi har tagit in extrapersonal har vi svårt att hinna med. Man får kanske vänta 10 minuter i telefon, men alla ska få sitt ärende åtgärdat. Vi har hållit på i 16 månader med tv-avgift för datorer och det kan vi inte åtgärda på en månad, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, till SvD Näringsliv.

Annons
X

Hur många räknar ni med att det är, totalt?

– Uppåt 100.000 har jag sagt tidigare, men jag är tveksam om så många kommer avanmäla avgiften.

Tv-avgiften kostar i dag 2 076 kronor per år. Att 25 000 personer sagt upp tv-avgiften betyder 52 miljoner i uteblivna intäkter för Radiotjänst, som även lovat att betala tillbaka till den som inte har någon dator.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Diskutera den här artikeln på SvD Börsforum

  Klicka här för att gå till debatten

  Om SvD Börsforum

  Här kan du diskutera med likasinnade om allt som rör sig inom aktier, företag eller ekonomi i stort. Den tekniska plattformen har utvecklats i samarbete med nätbanken Nordnet.

  Att logga in på forumet är enkelt. Om du inte redan har en SvD-prenumeration kan du skapa ett konto utan kostnad här.

  Har du idag en befintlig SvD-prenumeration kan du logga in med dina uppgifter direkt på borsforum.svd.se

  • Här kan du läsa mer om SvD Börsforum

  Har du frågor kan du kontakta oss på borsforum@svd.se

  Annons
  Annons
  X

  PONTUS LUNDAHL/TT

  Bild 1 av 2
  Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X