24-åringen omhäktad

24-åringen som misstänks för mordet på Anna Lindh missbrukar inte narkotika eller alkohol. Den slutsatsen drar den läkare som gjort en liten sinnesundersökning av mannen. I går blev delar av paragraf sju-undersökningen offentliga.

Under strecket
Publicerad
Annons

24-åringen uppger att han aldrig haft något intresse för vapen, däremot för amerikanska filmer, särskilt med skådespelaren Tom Cruise i huvudrollen. Han svarar också, enligt TT som tagit del av materialet, att han är intresserad av orättvisor i världen.
Svea hovrätt beslutade i går att offentliggöra vissa delar av undersökningen sedan beslutet att sekretessbelägga densamma överklagats av Aftonbladet. De flesta uppgifterna är dock fortfarande hemliga.

I eftermiddag förhörs 24-åringen på nytt sedan han omhäktats av Stockholms tingsrätt i går.
– Efter förhöret ska vi diskutera om vi ska överklaga häktningsbeslutet, säger mannens försvarare Peter Althin.
När 24-åringen klev in i rättsalen i går hade han dolt sitt ansikte med en av häktets brandgula filtar, liksom vid förra häktningsförhandlingen. Den här gången behövde rättens ordförande inte uppmana honom att visa sitt ansikte för rätten – 24-åringen lättade själv på filten när han slog sig ned med ryggen mot åhörarna. Hans försvarare, Peter Althin, som begärt omhäktningsförhandlingen, krävde att 24-åringen skulle försättas på fri fot. Som väntat motsatte sig åklagarna detta och hävdade att mannen skulle sitta kvar i häktet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons