23 häktade i ecstasyhärva

23 personer har hittills häktats i den förmodligen största svenska utredningen av ecstasyförsäljning på internet. Utredningen leds från Sundsvall där de första tabletterna hittades, men återförsäljare har avslöjats i 15 städer i hela landet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vid ett rutiningripande mot två unga män i början av maj hittades ectasytabletter som kunde spåras till en person i Malmö. Han misstänks för att ta tagit emot beställningar på nätet och levererat tabletterna med post.
Ett tiotal personer sitter häktade nu, tidigare under utredningen har fler varit häktade. Misstankarna gäller både innehav, försäljning och överlåtelse.

– Vi har ändå inte gått ner på köpar/förbrukarnivå, då skulle vi nog ha flera hundra att jobba med, säger Sture Wallentin, chef för narkotikaroteln vid Sundsvallspolisen. Den biten får skötas av den lokala polisen i varje stad om de vill ta chansen att rensa lite.
De städer som hittills har berörts är, från söder till norr, Malmö, Ängelholm, Jönköping, Västervik, Göteborg, Hjo, Skövde, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Kiruna. De misstänkta har förts till Sundsvall och häktats där.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons