Annons
X
Annons
X

23-årig amerikan vill träffa Breivik

Sedan brevförbudet hävdes i januari har Breivik fått ta emot hundratals brev på fängelset. Några av dem är hatbrev, men andra är fyllda med beundran. En av Breiviks flitigaste brevvänner är en 23-årig amerikan som kallar Breiviks terrordåd för ”heroiska”.

[object Object]
Kevin Forts intervjuas av VG. Foto: VGTV

Det är norska Verdens gang som har intervjuat den 23-åriga Kevin Forts från Massachusetts. Han läste med stor intresse om dåden den 22 juli, och i februari år bestämde hans sig för att ta kontakt med Breiviks advokater för att fråga om det vara något han kunde bistå med inför rättegången.

Eftersom det inte fanns möjlighet att skänka pengar valde Kevin Forts att visa sitt stöd genom att skriva uppmuntrande brev till Breivik, berättar han för VGTV.

På frågan varför han tycker att Breviks attentat förra sommaren är ”heroiska” svarar han:

Annons
X

– Det Breivik gjorde visar att han är en nationalist med en moralisk medvetenhet. Han kämpar mot kulturell marxisms och islamisering av Norge, och han ansåg att det mest rationella sättet att göra det på var genom terrorhandlingarna i Oslo och på Utöya.

Han tycker inte att liknande dåd ska ske igen, men att det var nödvändigt för att rikta uppmärksamheten mot problemet Breivik vill belysa.

Kevin Forts har även sagt att han skulle vilja träffa Breivik, men upplever sig vara relativt ensam om sina åsikter i USA. Inga andra av hans vänner eller familjemedlemmar tycker som han.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Deras politiska åsikter ligger mycket närmre Arbeiderpartiets, så jag förväntar mig inget stöd där, säger han.

  Hela intervjun med Kevin Forts kan du se
  här.

  Annons
  Annons
  X

  Kevin Forts intervjuas av VG.

  Foto: VGTV Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X