225 dog när jumbojet från Taiwan kraschade

Under strecket
Publicerad
Annons

Taipeh Lösa flytvästar, oljefläckar och vrakdelar vittnade om att en katastrof inträffat över havet mellan Taiwan och Hongkong.
Ingen troddes ha överlevt när ett taiwanesiskt plan störtade med 225 personer ombord.
Trafikflygplanet tillhörde det taiwanesiska bolaget China Airlines (CAL). Ombord fanns 206 passagerare, varav tre småbarn och 19 besättningsmedlemmar, uppgav en tjänsteman vid Taiwans luftfartsverk.
Planet lyfte vid 15-tiden lokal tid och försvann från radarskärmarna 19 minuter senare. Det skulle ha landat i Hongkong efter en 90 minuter lång flygning.

Flyglinjen kallas Guldrutten och är enligt Reuters den mest trafikerade i hela Asien. CAL och Hongkong-bolaget Cathay dominerar trafiken på linjen, som ofta används av affärsmän.
Ett jättepådrag av kustbevakningen och räddningspersonal från Taiwans flygvapen sattes in för att söka efter överlevande från planet nära den taiwanesiska ögruppen Penghu.
Några timmar senare rapporterades att man sett bland annat oljefläckar och livvästar flyta i
vattnet utanför öarna. Inga uppgifter om överlevande förekom, tvärtom började man bärga alltfler omkomna.
De flesta av passagerarna var taiwaneser eller hongkongkineser, men det fanns också enligt AFP en schweizare och två singaporianer på passagerarlistan.
Vad som orsakat kraschen vågade man timmarna efteråt inte dra några slutsatser om. Vädret var ganska bra i området och det kom inget nödanrop.
Planet byggdes för 23 år sedan och hade nästan 68 000 flygtimmar bakom sig. För China Airlines, som funnits i drygt 40 år, är kraschen den fjärde med dödsoffer sedan 1994. För två år sedan fick bolaget en ny vd med uppdraget att rädda bolagets rykte.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons