21.00: Alliansens partiledare frågas ut

Ungdomsarbetslösheten, de ökande klyftorna i samhället och integrationen dominerade första halvlek i TV4-utfrågningen av alliansen på tisdagskvällen. De fyra partiledarna försökte uppträda samspelt men några gånger sprack den borgerliga fasaden. FP-ledaren Jan Björklund ilsknade också till på en av programledarna.

Under strecket
Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Det blev bäst bett i utfrågningen när frågan om integrationen kom på tal. Speciellt vändes blickarna mot Jan Björklund som både fick ta avstånd från ett misslyckat burkautspel från en lokal FP-avdelning i Östersund och samtidigt försvara en rad FP-förslag om burkaförbud i skolan, gynundersökning av unga flickor och kortare föräldraförsäkring för barn som fötts utomlands. Till sist blev det för mycket för Jan Björklund som fräste ifrån mot programledaren Jenny Östergren.

– Man måste kunna diskutera utan att anklagas för främlingsfientlighet. Du går för långt i anklagelserna och insinuerar att vi har en massa främlingsfientliga förslag. Min mamma var krigsflykting och mina barn är adopterade från andra sidan jordklotet, sade han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons