Annons

Förklaringen: ”Kundens ansvar att äta maten i tid”

Maten ska ändå tina. Det är Middagsfrids och Hemköps förklaring till varför de kör ut kundernas frysta matvaror i okylda varubilar. Men Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, avfärdar bolagens förklaring.

Under strecket
Publicerad

Claes Salomonsson, presschef på Axfood där Hemköp ingår.

Foto: Urban Brådhe/AxfoodBild 1 av 1

Claes Salomonsson, presschef på Axfood där Hemköp ingår.

Foto: Urban Brådhe/AxfoodBild 1 av 1
Claes Salomonsson, presschef på Axfood där Hemköp ingår.
Claes Salomonsson, presschef på Axfood där Hemköp ingår. Foto: Urban Brådhe/Axfood

SvD har avslöjat att Middagsfrid och Hemköp kör ut sina matkassar utan aktiv kyla i bilarna. Istället läggs fryst köttfärs, kyckling och fisk i frigolitlådor med is uppe på, tills maten uppemot sju timmar senare når kunden.

Annons
Annons
Annons