Annons

Linda Bakkman:Första rådet: Handla inte hungrig – sista: slappna av

Illustration: Thomas Molén
Illustration: Thomas Molén Foto: TT

Smak och pris kommer först på fjärde plats över faktorer som styr hur vi väljer mat, enligt en färsk undersökning. Matens ursprung är den enskilt viktigaste punkten för svenskarna.

Under strecket
Publicerad

Popcorn på bio? Helt okej, säger näringsfysiolog Linda Bakkman.

Foto: Brandon Marshall/REX/TT Bild 1 av 1

Popcorn på bio (det är gott och hör till), proteinshake efter träningen (det går snabbt och underlättar ett bättre träningssvar) och lax till middag (det är näringsrikt och var dessutom till specialpris i fiskdisken).

Sammanhanget är onekligen viktigt när vi väljer vad vi lägger i vår kundvagn, på vår tallrik och slutligen stoppar i vår mun. Vana, kultur, smak, tid, hälsa, pris, sociala faktorer, miljö, utbud, hunger och många andra omständigheter spelar också in. Forskning har visat att vi fattar i genomsnitt drygt 200 beslut dagligen kring mat för oss själva och våra närstående.

Annons
Annons
Annons