Annons

19-åring rymde på nytt

Polisen jagade i går kväll fortfarande en 19-årig rymling från ungdomshemmet i Sundbo. Arne Anderson, institutionschef för ungdomshemmet, anser att orsaken till rymningen är oklar eftersom 19-åringen var på väg att lämna ungdomshemmet.

Under strecket
Publicerad

19-åringen hoppade över ett stängsel och försvann från ungdomshemmet i Sundbo, utanför Fagersta, natten till i går. Han befann sig fortfarande på fri fot i går kväll.
Det är andra gången på två dagar som 19-åringen rymmer från ungdomshemmet. Då greps han efter en dryg timme på centralstationen i Västerås på ett Stockholmståg.
Enligt vakthavande befäl vid Västeråspolisen har polisen inga konkreta spår att gå efter i sökandet.

– Vi har trappat ned sökandet. Vi har inga direkta spår och koncentrerar oss mest på spaningsarbete, säger vakthavande polis i Västerås.
Polisen betraktar inte 19-åringen som farlig. 19-åringen är bland annat dömd för att ha försökt att köra på en polis med en bil i Tumba 2003.
Han är tvångsintagen enligt lagen om vård av unga, LVU, på en avdelning för missbrukare på Sundbo. Arne Anderson, institutionschef för ungdomshemmet i Sundbo, betraktar rymningen som ologiskt.

Annons
Annons
Annons