Annons

186 cm dreadlocks

BÄRBAR IDENTITET. Håret är viktigt för vår identitet. Hår kan signalera ungdom, hälsa och attraktionskraft eller åldrande och sjukdom. För vissa är håret mer identitetsskapande än för andra, till exempel för Robban Becirovic som har låtit sina dreadlocks växa i 17 års tid.

Under strecket
Publicerad

– Jag är fåfäng i den meningen att jag tycker att det är snyggare att ha hår än att vara flintskallig och det tror jag att de flesta killar, och framför allt tjejer, tycker. På så sätt är jag fåfäng, men i dag har jag inte ens rakat mig och jag står ju inte framför spegeln i fem år.

Foto: LARS PEHRSON

Robban Becirovic skaffade sina tovade flätor för 17 år sedan av en slump när han tågluffade.

Foto: LARS PEHRSON

– Jag såg ut som en idiot de första åren. Alla mina kompisar skrattade åt mig när jag kom hem från tågluffen. Det tog nog två år innan dreadsen blev riktigt hårda.

Foto: LARS PEHRSON

Robban Becirovic har nästan alltid håret i en väska, av praktiska skäl.

Foto: LARS PEHRSON

– Eftersom jag lever i den här världen vet jag att håret uppfattas som coolt. Det är mer cred i min värld att ha sånt här hår än att se ut som alla andra 37-åringar, lönnfeta killar med rakad skalle.

Foto: LARS PEHRSON

Robban Becirovic har nästan alltid håret i en väska, av praktiska skäl.

Med dreadlocks på 186 centimeter blir håret något mycket påtagligt, något man hela tiden måste förhålla sig till. De tovade flätorna har fått växa till sig i 17 år, men de kom till mer eller mindre av en slump. Robban Becirovic hade långt hårdrockshår när han var ute och tågluffade 1991 och i Paris bodde han i kvarter med många afrikanska frisörsalonger.

Annons
Annons
Annons