Annons

18000 nya jobb med Rot och Rut

En ny rapport visar att Rut- och Rot-avdragen skapat minst 18000 nya jobb på bara ett år, vilket är en succé. Därför är det obegripligt att oppositionen vill avskaffa Rut och på sikt även Rot, skriver Företagarnas vd och chefekonom.

Under strecket
Publicerad

En ny rapport från Företagarna visar att Rut- och Rot-avdragen har skapat minst 18000 nya jobb i Sverige bara det senaste året. Dessutom ökar användningen av avdragen hela tiden. Statskassan går med plus, svarta jobb har blivit vita och utanförskapet minskar. Därför är det obegripligt att oppositionen vill avskaffa Rut och på sikt Rot vid en eventuell valvinst.

Antalet ansökningar om att utnyttja Rot- och Rut- avdragen har överträffat i stort sett alla förväntningar. Under det senaste året (juli 2009–juni 2010) har närmare 890000 personer ansökt om avdrag och minst 18000 nya jobb har skapats i Sverige det senaste året. Sannolikt är de positiva effekterna ännu större. Skulle vi räkna upp siffrorna på basis av endast det senaste kvartalet skulle det bli än fler skapade jobb, eftersom användningen av avdragen hela tiden ökar.

Annons
Annons
Annons