Annons
X
Annons
X

18-åringen ivägkörd före matchen

18-åringen som greps efter att ha tagit sig in på fotbollsplanen och attackerat Helsingborgsmålvakten Pär Hansson, hade timmarna före den allsvenska matchen i Malmö i tisdags omhändertagits av polisen, skriver flera medier. Den unge mannen och ett 50-tal andra personer avlägsnades från en krog och släpptes av poliserna långt ifrån Malmö.

Av TT
(uppdaterad)
Foto: SCANPIX

18-åringen lyckades ändå ta sig tillbaka till Malmö och Swedbank Stadion.

Föräldrarna till 18-åringen uttrycker i ett öppet brev till Sydsvenskan stor oro för att sonen ska råka illa ut i kölvattnet av det inträffade. De ber också om ursäkt å sonens vägnar.

”Han är självklart mycket skamsen och ångerfull och mår mycket, mycket dåligt” skriver föräldrarna och vädjar om förståelse.

Annons
X

”Låt inte folket ta lagen i egna händer. Utan ge honom en rättvis dom.”

Den 18-årige mannen har erkänt omständigheterna, men nekar till misshandel av HIF-målvakten Pär Hansson.

Med anledning av vårens huliganskandaler inom svensk fotboll har Svenska fotbollssupporterunionen omedelbart dragit igång ett projekt för att hitta lösningar på problemet.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vår ambition är att om sex månader kunna presentera det bredaste, djupaste och bästa arbete som gjorts i frågan, säger SFSU:s ordförande Victor Capel till Aftonbladet.

  Projektet ska landa i ”Supportermanualen” och SFSU:s förhoppning är att den inte bara ska stoppa huliganerna utan även bevara den positiva läktarkulturen.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X