17-åringar fortsatt häktade för mord

De båda 17-åringar som misstänks för dubbelmordet på Hallandsåsen ska inte släppas fria. Det beslutade hovrätten i går sedan ynglingarnas försvarare överklagat häktningsbeslutet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Hovrätten i Malmö fastställde tingsrättens beslut att 17-åringarna på sannolika skäl är misstänkta för mord. Därmed får utredarna en frist på två veckor att hinna förhöra vittnen och få fram resultat i den tekniska undersökningen.
Det var i söndags eftermiddag som två 18-åriga flickor hittades döda invid E6 på Hallandsåsen. De hade då varit försvunna sedan fredagskvällen och deras bil hade hittats kraschad på lördagsmorgonen, några kilometer norr om den plats där de senare hittades.

I väntan på en rättsmedicinsk och rättskemisk analys har dödsorsaken inte kunnat fastställas. Polisens teori är att flickornas drogats och lämnats att frysa ihjäl. När de hittades saknade de ytterkläder och skor.
Kammaråklagare Joakim Zander är fortfarande mycket tystlåten kring vad som kommit fram i utredningen. Uppgiften om ett vittne som sett de två misstänkta i bilen tillsammans med de två 18-åriga flickorna i fredags kväll vill han inte kommentera.

Annons
Annons
Annons