Annons

17-årig flicka åtalas för mord i Göteborg

Nu väcks åtal i två ärenden där unga stockholmare är misstänkta för grova brott i Göteborg. En 20-årig man och en 17-årig flicka åtalas för mord. Arkivbild.
Nu väcks åtal i två ärenden där unga stockholmare är misstänkta för grova brott i Göteborg. En 20-årig man och en 17-årig flicka åtalas för mord. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två unga personer från Stockholmsområdet, en 20-årig man och en 17-årig flicka, åtalas för att ha mot betalning ha mördat en man i Göteborg som sköts ihjäl i sin bil. I målet finns kopplingar till ett delvis liknande mord på Lidingö.

Under strecket
Micke Larsson / TT
Uppdaterad
Publicerad

Mordåtalet handlar om en 32-årig man som sköts i sin bil i stadsdelen Guldheden i Göteborg omkring klockan 19.30 en kväll i maj förra året. Enligt åklagaren var två unga män och tre tonårsflickor inblandade i dådet. Alla är från Stockholmstrakten, utom en 20-årig göteborgare som åtalas för anstiftan till mord.

En 20-årig man och en 17-årig flicka åtalas för att tillsammans ha utfört själva mordet. Flickan var bara 16 år när mordet skedde.

Annons
Annons
Annons