Annons

15 000 nya bostäder kräver en bättre planering

Bostadsplaneringen i Stockholm behöver ett systemskifte. Kommunen måste axla ansvaret och ta ett helhetsgrepp för varje stadsdel istället för att låta byggföretagens förslag styra planeringen in i minsta detalj. Det skriver Miljöpartiets gruppledare i Stockholm, Emilia Hagberg.

Under strecket
Publicerad

Samtliga partier är överens om att minst 15 000 bostäder ska byggas i Stockholms stad de kommande fyra åren. Utmaningen är att bygga många nya bostäder samtidigt som Stockholms unika och känsliga grönområden, stränder, utsikter och kulturmiljöer bevaras. Stadens begränsade yta kräver en genomtänkt planering som garanterar plats för idrottsanläggningar, cykelvägar, kollektivtrafik, butiker, förskolor, äldreboenden, parker, badhus och skolgårdar.

Bostadsplaneringen i Stockholm behöver ett systemskifte. Kommunen måste axla ansvaret och ta ett helhetsgrepp för varje stadsdel istället för att låta byggföretagens förslag styra planeringen in i minsta detalj. Stockholm ska byggas utifrån vad som är bra för stockholmarna, inte enbart utifrån var och hur byggföretagen vill bygga.

Annons
Annons
Annons