13-årig rysk flicka hölls som fånge

Under strecket
Publicerad
Annons

Normalt stänger Klara kyrka i Stockholms city alltid klockan fem. Men just i torsdags kväll var kyrkan för ovanlighetens skull abonnerad för en konsert. När konsertbesökarna gått ut vid halv åtta-tiden skulle kyrkan låsas igen. Då rusade en förtvivlad flicka in. På knagglig engelska berättade hon att hon rymt ur en stor bil utanför Centralen och bad om hjälp.
Den ryska flickan fick hjälp av personal i kyrkan att sätta sig i säkerhet och polisen kontaktades. I går förhördes hon med hjälp av tolk. Då uppgav hon att hon inte visste vad hon hette i efternamn eller hur gammal hon var. Flickan sade att hon rymde hemifrån när hon var elva år och att hon då kidnappades i sin ryska hemstad av två män i en röd bil.

Under cirka två års tid har hon förvarats i en mörkgrå bussliknande skåpbil tillsammans med flera andra barn. Två rysktalade män och två män som talar engelska ska ha kört runt bilen. I förhören säger flickan att de andra barnen har tvingats prostituera sig. Själv ska hon ha haft sex med de fyra
männen. Enligt flickan hålls en 11-årig irakisk flicka kvar i bussen och tvingas till prostitution.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons