Annons

1,2 miljoner kronor för att byta en dörr på NKS

140 000 kronor för att flytta en vattenkran, 100 000 för att sätta upp en hylla – och 1,2 miljoner för att byta en dörr.

Det är några exempel på de hemliga priserna för ändringar och tillägg på Nya Karolinska (NKS) i Solna, avslöjar SvD i kväll.

– Det är svindlande kostnader som drabbar patienter och skattebetalare, säger Miljöpartiets gruppledare Tomas Eriksson.

Fler och fler svenskar tar antidepressiva mediciner. Men preparaten väcker känslor och forskarna är inte ens ense om de överhuvudtaget fungerar.

I SvD:s nya serier De provocerande pillren möter ni både patienter, läkare och forskare som försöker svara på frågorna: Vad är det som händer i hjärnan när vi tar medicinen? Vad är det i vår tid som gör att så många behöver den? Och är medicinskt framkallad lycka nödvändigtvis sämre än "naturlig" lycka?

Tidigare i kväll vann golfaren Anna Nordqvist sin andra major. Trots körtelfebern – och trots att hon var fem slag från ledningen inför avslutningen i Evian Championship.

– Jag är så stolt man kan bli, säger svenskan.

Henrik Stenson fick Svenska Dagbladets bragdguld i fjol. Är det Anna Nordqvists tur i år? Segern i Evian Championship bar onekligen bragdstämpel, skriver SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.

Fortsatt trevlig söndag!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons