Annons

Barn utsatt för våld – socialtjänsten ingrep inte

Norrköpings kommun får hård kritik för att inte ha agerat tillräckligt när en 12-årig flicka berättade om att hon var utsatt för hedersvåld. Arkivbild.
Norrköpings kommun får hård kritik för att inte ha agerat tillräckligt när en 12-årig flicka berättade om att hon var utsatt för hedersvåld. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Trots att det fanns tydliga tecken på att en tolvårig flicka i Norrköping utsattes för våld och hedersförtryck i hemmet, lät socialtjänsten flickan bo kvar hemma hos föräldrarna utan ordentlig utredning. Nu är flickan förd utomlands.

Under strecket
TT
Publicerad

Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som nu ger kommunens socialtjänst svidande kritik, rapporterar lokala medier.

Den 12-åriga flickan berättade en dag för skolpersonal att hon och syskonen utsattes för våld att föräldrarna inte gillade att hon hade svenska vänner och att hon kände sig kontrollerad. Efter att ha berättat vågade hon inte gå hem av rädsla för föräldrarnas reaktion. Utanför ska pappan ha suttit i bilen och väntat. När socialtjänsten kom till skolan försökte de sammanföra flickan med föräldrarna.

Annons
Annons
Annons