100-tals flickor sexutnyttjade

Över hundra flickor, den yngsta 12 år, misstänks ha utsatts för sexbrott av en man i 30-årsåldern. Mannen ska ha fått flickorna att skicka honom nakenbilder och försökt övertala dem att sälja sex. Han misstänks ha våldtagit minst två av flickorna.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sexhärvan kring 30-åringen är en av de största i svensk historia. Via ett fåtal anmälningar och mannens egen dator har polis och åklagare i Malmö kartlagt en verksamhet där minst ett hundratal unga flickor från flera platser i landet har utsatts för sexbrott.
Hittills har sju flickor hörts. Från det materialet misstänker åklagaren att 30-åringen gjort sig skyldig till våldtäkt av en 13-årig och en 14-årig flicka, sexuellt utnyttjande av två 14-åriga flickor, sexuellt ofredande mot en 14-årig flicka och förförelse av ungdom mot en 16-årig och en 17-årig flicka.

– De här flickorna kommer från Malmö och Stockholm. I materialet vi har finns det ytterligare ett hundratal fall. Men det materialet är bara från 2004. Vi tror att det här har pågått mycket längre, att det rör sig om många fler flickor och från många andra platser i landet. Därför går vi ut med informationen, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons