100 barn blir av med sina lärare

Stockholms kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt lovade att eleverna inte skulle drabbas när Kulturskolan fick sparkrav inför 2008. Men nu märks effekterna, till exempel blev 60 barn i Bredäng precis av med sin bildlärare.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kulturskolans sparkrav är en fråga­ som väckt debatt och heta känslor under vintern. I höstas kom de första rapporterna om att Stockholms stad ville spara in på verksamheten, men Madeleine Sjöstedt (fp) sade att besparingarna inte skulle drabba eleverna. Företrädare för kulturskolan gick i polemik mot detta och samlade in 9 500 namn på en protestlista. Madeleine ­Sjöstedt skrev då på sin blogg att det ändå måste vara ”någon måtta på katastrofbeskrivningarna” och kallade sparkraven för ett ”odramatiskt ­beslut”.

Nu börjar resultatet av avgiftshöjningar och minskade lärar­resurser skönjas. 20 lärartjänster har försvunnit och avgifterna har höjts radikalt. Läraren och projektledaren Ralf Hansen beskriver läget som katastrofalt på Kulturskolan i Bredäng, där han är verksam. Dansundervisningen kostar nu 700 kronor per termin mot 250 förra terminen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons