Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

10 knep för att maxa mobilbatteriet

Julledigheten är snart här och vi är många som sitter fast på familjemiddagar med tomt batteri på mobiltelefonen. Här följer 10 enkla knep som gör att du aldrig står strömlös.

Annons
X

1. Stäng av wifi, bluetooth och platstjänster
Riktiga batteritjuvar som du absolut kan stänga av när du inte behöver dem. Särskilt platstjänster som håller koll på var du är genom gps äter ström.

2. Skippa vibratorn
Vibrerar hela mobilen när du får sms, pushnotiser eller samtal? Stäng av funktionen och spara många sköna procent.

3. Sänk ljusstyrkan
Att bara dra ned ljusstyrkan på skärmen några hack gör mycket för batteritiden.

4. Dra ur laddaren
Batteriet tar skada av att laddas när det redan är fullt. Och undvik att ladda ur helt och sen ladda upp helt. Telefonen har litiumbatterier som är designade för att ladda med mycket kvar och ofta - batteriet skadas av att ladda ur. Den har ett max-antal av urladdningar, så se till att ladda innan batteriet är slut.

5. Ta upp ur fickan
Temperatur har stor påverkan på litiumbatteriets livslängd. Undvik att förvara mobilen vid kroppstemperatur på 37 grader i fickan. Batteriet håller bättre vid 25 grader eller i rumstemperatur.

6. Ladda inte på natten
Bäst för batteriets hållbarhet är ju att ladda kortare med jämna mellanrum och inte nå toppladdning så ofta. Så låt mobilen vila över natten. Du slipper också oroa dig för brandrisken.

7. Snabbare autolås
Så länge skärmen är på förbrukas en betydande mängd ström, även om du inte använder mobilen aktivt. Genom att sänka tiden från sista trycket på skärmen tills telefonen försätts i vila kan du ge den lite mer batteritid, speciellt om du är en sån som ofta halar fram mobilen bara för att se vad klockan är.

8. Ta bort fodral och skal
Ladda heller inte mobilen om det är väldigt varmt, det kan skada batteriet. Ta bort onödiga fodral och skal som gör mobilen extra varm.

9. Flygplansläge
Om du märker att batteristapels krymper och du vet att du kommer att behöva mobilen senare under dagen, sätt den i flygplansläge. En av komponenterna i en telefon som drar mest batteri är antennen, tillsammans med radiokretsarna. Ju svagare signal du har, och ju mer du rör på dig, desto mer kommer den behöva arbeta och därmed göra av med ström. Du kan dessutom sätta på wifi och bluetooth efter att du har aktiverat flygplansläget, för att bara stänga av mobilnätet men ändå använda wifi.

10. Skaffa extrabatteri
För en hundralapp eller två kan du köpa ett smidigt extrabatteri som du alltid bär med dig i fickan eller eller väskan, och som är busenkelt att plugga in.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen