1. Tiga med electron 2. Sommaren på Riche 3. Spånkamannen på Debban 4. Alf + Rasmus = house

Under strecket
Publicerad
Annons

Kanadensiska Tiga har med sin extravaganta queerknorr på electron gett dansmusiken en välkommen portion personlighet och charm. Covern på Sunglasses at night från 2003 blev hans stora genombrott men ända sedan 90-talets senare år har han varit en viktig person på klubbscenen med det egna skivbolaget Turbo.
På söndag återvänder Tiga till Cocktail Club där han spelade senast i höstas. Denna gång bjuder han på ett dj-set där chanserna att höra såväl de senaste Kompakt-släppen från Köln som gamla Soft Cell är ungefär egala. Han får sällskap i dj-båset av Jesper Dahlbäck och sätter samtidigt punkt för det här årets säsong på Cocktailklubben.
Tiga på Cocktail Club, Grodan, Grev Turegatan 16, kl 21-03. Entré 60 kr.

Lilla baren på Riche tar upp kampen med alla uteserveringar genom en sommarsatsning som, åtminstone delvis, känns pigg och spännande. Fredagens Undergången kvalar in som säsongens hippaste fashionhäng där Daniel Björk med vänner mixar crunk, rock, grime och vänsterskruvad disko. Lördagens Violent
Femme är Emelie Thoréns nya projekt efter iPop och där kan vad som helst dyka upp i högtalarna beroende på kvällens gäst.
På tisdagarna slår Pet Sounds-imperiet tillbaka och omtolkar rockhistorien. Onsdagarna heter Dandy och då hittar vi Playboy-Marse samt Janes Addictions i båset med en blandning av rock, electro och nydisko.
Riche, Birger Jarlsgatan 4, kl 21-02. Fri entré.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons