1. Sommaren med Bomben XL 2. Midsommar med Mettan 3. Fritz”s Corner på terrassen 4. Sci-Fi-funk på rockens torg

Under strecket
Publicerad
Annons

VECKANS KLUBBAR
Stureplansklassikern Bomben XL återvänder i sommar för tre gästspel utomhus på Trädgården. Det var i november 2001 som det hela tog sin början med en 16 fester lång svit på Sturecompagniet, sedan dess har det varit mest sporadiska kalas på en rad olika ställen. Denna gång siktas det mot mer regelbundenhet och först ut är den fina dj-bokningen Gildas & Masaya, det vill säga personerna bakom det heta Kitsuné-bolag där namn som Play Paul, Black Strobe och Fannypack har levererat den nya diskon. På golv två huserar hiphopklubben Blaze med Agge, Sebastian S-G och Yes baby yes!, även det en välkommen comeback. Det tredje alternativet heter Ögonfransgolvet och där står Luciano Leiva samt Göteborgs soulman Isse redo med rocken, indien och den gamla soulen.
Bomben XL, onsdag den 29 juni på Trädgården, Fleminggatan 2- 4, kl 21- 03. Entré 150 kr.

Den som inte pallar med bilköerna ut ur stan på midsommarafton men tycker att hämtpizza och tv känns lite torftigt under denna långa natt, kan ramla ned
till Metropolis. Där bjuds det på sill, potatis, nubbe, dans kring sned midsommarstång, grillfest, jordgubbar, glass och en otrolig massa avstickare till det nya indiepop-begreppet. Dj-er är Emelie Thorén, Freja Leach, Lovis Kasström, Magdalena Rubin, med flera. En efterföljande badfest är ett troligt scenario om vädret så tillåter efter klubbens stängning.
Metropolis, ikväll midsommarafton på Riddarkällaren, Södra Riddarholmshamnen 19, kl 21-05. Entré 60 kr.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons