1. Skottar med soul 2. Styltig indie och blipblop 3. House med en liten bit jazz 4. Svart sommar

Under strecket
Publicerad
Annons

För fyra år sedan slog Glasgow-duon Silicone Soul till med en av de allra största klubbhitsen på den här sidan millennieskiftet, den congas- och stråkprydda Right on, housemusikens hyllning till Curtis Mayfield. Någon mer hit av den kalibern har vi inte hört från dessa gossar som precis har släppt sitt andra album Staring into space på den legendariska Soma-etiketten. På lördag gästar de lilla Cocktail club, källaren som ständigt överraskar med fina bokningar. (Den 10 juni dyker exempelvis Londonklubben Fabrics egna Terry Francis upp). I classic-baren nu på lördag spelar dessutom Alexi Delano, en svensk housepionjär som vaskade guld på New Yorks dansgolv under 90-talet.
Cocktail Club, lördag den 4 juni på Grodan, Grev Turegatan 16, kl 23-03. Entré 80 kr.

”Spelar det någon roll, kosmiskt sett, om jag ger fan i att gå upp och jobba”, undrar klubbarrangörerna bakom Marvin lite retoriskt. Kanske med hopp om att gästerna ska stanna längre in på natten än planerat? Kosmos är temat när kultmusik ska
ackompanjera såväl projicerade sci-fi-filmer på väggarna som rymdiga drinkar med namn som allgalaktiska gurgelbrännare. Vid skivspelarna står discjockeysällskapet Teknikerna, vilket innebär Courdoroy utd:s Leo med knastrig electronica och styltig indierock, Aaron Eklöf med syntpop och blipblop, samt Maja och Anna med enbart kvinnliga artister.
Marvin, fredag den 3 juni på Kontrast, Stora Nygatan 43, Gamla stan, kl 20-03. Fri entré.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons