1. New rave gäller hos Fritz 2. Rymdfunkig technoresa 3. Disco Kungsholmen 4. Bortamatch för Hemmalaget

Under strecket
Publicerad
Annons

Att de tongångar som gällde på de brittiska lerfälts-rejven kring 80-talets slut skulle gå en renässans till mötes var ganska väntat. The Klaxons må visserligen låta betydligt rockigare än så men de räknas ändå in i den genre som britterna finurligt nog döpt till new rave. Stockholm är aldrig sent med att haka på en trend från London så det känns fullt logiskt att The Klaxons gästar Fritz”s Corner redan innan de fått sin första riktiga dunderhit. Lite av ett studentikost The Rapture med glowsticks i nävarna är en fördom som kan visa sig sann på lördag. Resten av klubbkvällen underhåller Fritz”s Corners egna dj:er samt inte minst Jenina.
Fritz”s Corner, lördag 18 september på Debaser, Karl Johans torg, kl 20-03. Entré 100 kr.

Tysk techno har visat sig ha ett liv bortom Tresor och den minimala vågen har minst sagt sköljt hårt över oss de senaste åren. En av huvudfigurerna på den Berlinska scenen, åtminstone sedan mitten av 90-talet, är Thomas Schumacher som nu gästar Neat. Med hans bolag Spiel-Zeug
Schallplatten som bas samt på senaste tiden remixar åt glödhetingar som Booka Shade och The Knife har han skaffat sig en gedigen fanskara här uppe i norr. Technon lär således snurra till ett varmt välkomnande nere i Cocktail clubs källare.
Neat/Cocktail Club, fredag 17 november på Grodan, Grev Turegatan 16, kl 21-03. Entré 80 kr.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons