1 Joachim Johansson 2 Thomas Enqvist 3 Thomas Johansson 4 Jonas Björkman 5 Robin Söderling

Under strecket
Publicerad
Annons

Fyra av fem svenskar fick bra lottning i Öppna australiska mästerskapet. Men att någon av dem ska överleva kvartsfinal är inte troligt. SvD rankar här svenskarnas chanser:
Inleder mot Sjeng Schalken, holländaren som var världselva för två år sedan men i fjol drogs med sjukdomar och skador och som åkt ut direkt i sina två turneringar denna säsong. Motståndarna i andra och tredje omgången är av kalibern att bara en dålig dag kan stoppa ”Pim-Pim”. Kvartsfinal finns inom räckhåll. Där väntar förmodligen titelförsvarande världsettan Roger Federer.
Ska inte störas av tjecken Michal Tabara. Taylor Dent och Andre Agassi är tänkbara motståndare i andra respektive tredje omgången men båda dras med skador. Till åttondelsfinal mot ”Pim-Pim”.
Möter omeriterade hemmaspelaren Peter Luczak (wild card). Thomas tar sig inte förbi femteseedade Carlos Moya i tredje omgången.
Den ende svensken på undre halvan möter Greg Rusedski mot vilken han har 7-4 i inbördes. Men i andra omgången väger Jonas för lätt mot världstvåan
Andy Roddick.
Den ende som har anledning att misströsta och då drog han ändå ingen riktig nitlott. Han möter 20-seedade slovaken Dominik Hrbaty som förra året i Marseille tog karriärens sjätte ATP-titel efter att i finalen ha besegrat Robin i deras hittills enda möte. Det blev en het match där Robin var mycket irriterad på sin motståndare sedan denna tagit skadepaus i ett känsligt läge. Räkna med heta känslor också nu.
0 Svenska hoppen

Jonas Arnesen,

Annons
Annons
Annons