1 Grime med Roll Deep Crew 2 Diplo på Tranan 3 Cocktail Club fyller tre år 4 Ny barklubb på Riche

Under strecket
Publicerad
Annons

VECKANS klubbar
Cicatriz-gänget och dess allierade rivstartar det nya klubbåret genom att bjuda in Londons största grime-posse - Roll Deep Crew. Med den tunga mc Wiley som ledsagare har detta kollektiv varit ledande på den brittiska scenen sedan slutet av 90-talet och det var bland annat här som den handplockade spolingen Dizzee Rascal startade sin karriär. Dizzee är tyvärr inte längre med i Roll Deep men på senare tid har grundaren Wiley alltmer fått den breda uppmärksamhet han förtjänar. Just nu håller han på med att färdigställa Roll Deep Crews egna debutalbum, något stort att se fram emot. Och till Mondo Grande plockar han med sig mc-kollegan Scratchy samt dj-erna Karnage och Lickshot.
Som en galen kontrast mot grime-golvet blir det indiepop med Magnus Carlson och Robert Plaszczyk inne i baren och på den andra våningen northern och modern soul med South of City Soul Club.
Mondo Grande, lördagen den 8 januari på Mondo, Medborgarplatsen, kl 22-03. Entré 100 kr.

En annan höjdare på Sverigebesök är den
just nu sanslöst hajpade Diplo som dyker upp på Tranan i kväll. Denna dj har bland annat samarbetat med stjärnskottet M.I.A och hans mixskiva Piracy founds terrorism har varit ett hett samtalsämne bland klubbkidsen under den senaste tiden. Denna Diplodocus, som han egentligen kallar sig, kommer ursprungligen från Mississippi och har gjort den vilda mixen av traditionellt segregerade musikstilar till sitt signum.
Mixen han kommer att bjuda Tranans barflugor på beskrivs som ”dirty south meets 80”s pop dancefloor mashup” och detta kan översättas som en blandning av elektronisk 80-talspop, crunk, baile funk, dirty south, rock, ragga, hiphop och egentligen allt som du i din vildaste fantasi knappast hade försökt para ihop. Dessutom värms skivspelarna upp av finske Dj Anonymous.
Diplo, fredagen den 7 januari på Tranan, Karlbergsvägen 16, kl 19-01. Fri entré.

Annons
Annons
Annons