SvD Perfect Guide
Annons

Vogue hyllar Skåne: ”Vackrast i Sverige”

Att vi svenskar länge har gillat att semestra i de sydligare delarna av Sverige är ingen nyhet. Men nu har även amerikanska Vogue fått upp ögonen för det skånska landskapet – och de älskar det.

Text: Olivia Hagéus - 9 augusti 2017

Vogue uppmanar i artikel sina läsare att genast vända blicken från Sveriges storstäder och mot de små skånska orterna: ”Missa inte Skåne till förmån för Stockholm eller Gotland. I den sydligaste delen av Sverige hittar du fantastiska boutiquer, utsökt mat, ekologiska jordbruk och vidsträckta landskap.”

Det världsberömda magasinet fortsätter att tipsa om bland annat Båstad och Torekov.
”Här är atmosfären lugn för det mesta, men på sommaren blir det mer livad stämning då svenskarna får semester och letar sig neråt” skriver magasinet och nämner bland annat nattklubben Pepe’s Bodega och restaurangen Sand som måste-ställen att besöka. Nästa råd blir halvön Kullaberg, där den idylliska atmosfären och den okonstlade maten hyllas.
”Ta in på det familjeägda hotellet Rusthållargården och avnjut en frukost med havsutsikt, nybakat bröd och hemmagjord yoghurt på morgonen.”

Vogue tycks vara mest förtjusta över den enkla, men självklara idén om bra råvaror och hållbarhet som genomsyrar nästan alla verksamheter; från restauranger och caféer till butiker och jordbruk. De beskriver avkopplingen på Ystad Saltsjöbad, de stenugnsbakade pizzorna i Wanås, tomatplantagen Vikentomater där det säljs 83 olika sorters tomater och det kombinerade lunch- och galleriet Pumpahuset i Helsingborg.

Det verkar alltså finnas en risk att alla Skåne-älskande svenskar nästa år måste slåss om platserna med ett gäng jetset-amerikaner.

Annons