Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

Viggo Cavling: Årets mellanklasskrog

Foto: Hantverket

En härlig restaurangupplevelse behöver inte kosta tusentals kronor. Viggo Cavling har listat sju mellanklasskrogar som passar alla tillfällen.

Text: Viggo Cavling - 18 januari 2018
Annons
Portal

Portal

Bar Agrikultur

Bar Agrikultur

Portal

1. Portal
Krogarna vid S:t Eriksplan har länge överlevt på att de ligger nära en pendeltågsstation. En bra krog ska inte vara något du passerar utan en destination. Vinnaren av Årets kock 2012, Klas Lindberg, har lyckats skapa precis en sån krog. Hit går du med vänner, familj, kollegor och folk från vischan. Portal är den bästa anledningen att besöka Vasastan. Sagolikt gott!
Sankt Eriksplan 1
portalrestaurant.se

2. Kagges
Okej namnet är töntigt, men allt annat här är toppklass.
Lilla Nygatan 21
kagges.com

Bar Agrikultur
Annons
Annons
Hantverket

Hantverket

Glöd

Glöd

3. Bar Agrikultur
Nytorget är Stockholms gulligaste torg. Av alla krogar runt den klargröna astroturf-mattan föredrar jag den absolut minsta. Joel Åhlin har skapat Södermalms bästa hål-i-väggen-krog.
Skånegatan 79
baragrikultur.com

4. La Colline
Äntligen kom en krögare som ville förvandla Stockholms sunkigaste kroggata till något bra. Det har börjat bra och 2018 kommer denna krog att bli lika självklar som typ Rolfs kök: en krog vars meny, inredning och gäster känns samtida, trots att den “alltid” har funnits.
Götgötan 29
lacolline.se

Hantverket

5. Hantverket
Svensk husmanskost när den är som bäst. Välgjord och samtidigt nyskapande. Efter en något tveksam start lever i dag Hantverket upp till sitt namn som få andra krogar.
Sturegatan 15a
restauranghantverket.se

Glöd

6. Glöd
Utställningen Vikingaliv ser du en gång. Restaurang Glöd i samma byggnad bör du besöka varje gång du promenerar runt Djurgården. Magisk utsikt över stad och hav och riktigt bra museimat.
Djurgårdsvägen 48
glodmat.se

7. Taverna Brillo
Pizza här blir liksom aldrig fel.
Sturegatan 6
www.tavernabrillo.se

Annons