Mat & dryck

Viggo Cavling: Årets bästa vinbarer

Under 2017 bjöd Stockholm på en rad nyöppnade vinbarer. Här listar SPG:s krogrecensent Viggo Cavling sina topp tre.

undefined

Folii
2017 fick vi se en lavin av vinbarer. Jag gillar många, men Folii är den bästa. Den är snyggast, har godast mat, de konstigaste stolarna och mest kompetent personal. Att besöka en vinbar påminner lite om att gå i kyrkan. Det är alltid någon som vill mästra dig. Men det är okej om det som finns i glaset ger dig en himmelsk upplevelse. Folii är inte paradiset, men ganska nära.

Annons
X

Erstagatan 21
folii.se

undefined

Tyge & Sessil
Kändiskocken Niklas Ekstedt blir vansinnig när jag skriver att naturviner är konstiga. Jag tycker ganska ofta att kejsaren … jag menar förstås vinodlaren av naturvin är naken, och att hens viner är konsti... men det gör inte så mycket. Tyge & Sessil är en vinbar som alltid vill och förmår att överraska. Den ambitionen är viktigare än att allt ska smaka som mina gamla smakminnen. Tyge & Sessil är en äkta banbrytare.

Brahegatan 4
tygesessil.se

undefined

Dryck Vinbar
Snett mittemot hemmabasen Bistro Süd ligger denna vinbar som bäst beskrivs som en blandning av strama Folii och hippeaktiga Tyge & Sessil. Hit har jag gått med industriledare, älskarinnor och kompisar från Malmö. Alla har varit nöjda.

Swedenborgsgatan 1
dryckvinbar.se

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen