Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

Viggo Cavling: Årets bästa bar

Ska du fira en kompis födelsedag eller är du bara sugen på en AW? Viggo Cavling listar tre ställen som aldrig gör dig besviken – oavsett tillfälle.

Text: Viggo Cavling - 28 december 2017
Annons

1. Teatergrillens bar
Nybrogatan 3
teatergrillen.se

Barmästaren Mathin Lundgren och hans kollegor i denna 40 platser stora bar är de personer jag helst vill möta när jag ska börja eller avsluta en kväll i Stockholmsnatten.Teatergrillens bar är nästan som en klubb, svårt att hitta in i och intim som få andra barer i staden. Men när du väl är på plats vill du bara stanna kvar och att alla dina vänner ska komma förbi. Låt personalen välja drink och du blir aldrig besviken.

Annons
Annons

2. Cadierbaren
Södra Blasieholmshamnen 8
grandhotel.se

Vi stockholmare tror och tycker att vi är internationella och nyfikna, men i själ och hjärta är vi lokala och ganska trångsynta. Expats som tvingas leva i vår huvudstad vittnar ofta om hur svårt det är att få svenska vänner och bli hembjuden på middag. De flesta barer har menyer på engelska, men hur många möten mellan människor med diametralt olika bakgrund sker det egentligen? Den enda baren jag upplever är riktigt global är Cadierbaren. På bottenplattan finns en internationellt gångbar drinklista. Till detta kommer hög servicegrad, magiskt sköna soffor och utsikten mot Slottet. En drink här blir liksom aldrig fel. Äter gör du någon annanstans, med sällskapet du träffade från ett fjärran land.

3. Folkbaren
Hornsgatan 72
folkbaren.se

Maten här skulle, precis som på Cadierbaren, kunna vara bättre. Men det är något med stämningen som är förlåtande. Jag har få principer, men en av dem är att INTE gå till min närmaste krog och bar. Denna regel gör att jag upptäcker mycket nytt. Nackdelen i mitt fall är att jag ganska sällan hänger på Folkbaren, även känd som Folkoperans bar. Men när jag flyttar från Mariaberget kommer jag gå hit oftare. Se alltså denna placering som en hyllning till din egen kvartersbar. Må den vara lika generös som Folkbaren.

Annons