Perfect Guide

Victor Johansson: Här dog den vida byxtrenden för mig

Det senaste årets stora herrmodetrend, den vida kostymbyxan, har synts överallt från Tiger till Our Legacy. Atelier Saman Amel har sin egen version av den skräddade byxan, COS och H&M likaså. Oftast brukar herrmodetrender dö när Peter Jihde dyker upp i plagget i TV4:s Efter fem eller i samband med att svenska herrfotbollslandslaget samlas inför Idrottsgalan. Det var därför något överraskande när årets byxtrend i helgen dog i Koreas demilitariserade zon. Det var varken Marcus Bergs upprullade kavajärmar eller Danny Saucedos knasigt knäppta magväska som fick oss att begrava de utställda kostymbyxorna, det var Kim Jong-uns och Donald Trumps spontanmöte 20 meter in i Nordkorea.

Annons

Nordkoreas ledare bar självstående herrbyxor, skräddad kavaj i asiatiskt snitt och vattenkammad kontrastfrisyr. Amerikas president kostymbyxor i rikliga mängder tyg, boxformad kavaj och signalröd slips.

Samtidigt som handslaget mellan männen väckte förhoppningar om ett lugnare världsläge, fred mellan krigsmakterna och en kärnvapennedrustning på den koreanska halvön dog också drömmen om en höst i den perfekt skräddade kostymbyxan.

Till Toppen