Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: Jay L. Clendenin / Polaris Images [downloaded]
Perfect Guide

Studie: Nätdejtare söker partner snyggare än de själva

Allt fler vänder sig till olika dejtingappar i hopp om att hitta kärleken. Men apparna har inte bara förändrat vårt sätt att dejta. I en ny studie har man kommit fram till att majoriteten som dejtar online är på jakt efter personer som är mycket snyggare än de själva.

Annons
X

Enligt analysen, utfärdad av forskare på University of Michigan, är de flesta på jakt efter en partner som 25 procent mer attraktiva än de själva.

I studien analyserade forskarna olika dejtingsidor i fyra amerikanska städer: New York. Boston, Seattle och Chicago. Med hjälp av en algoritm kunde man avgöra hur åtråvärd en person var baserat på hur många meddelanden hen fick.
Med hjälp av den statistiken kunde man svara på frågan om varför det finns så många obesvarade meddelanden på dejtingappar. Anledningen är att de flesta singlar kontaktar personer som är mer attraktiva än de själva – och den snyggare personen känner inte att de behöver svara på ett meddelande från någon som befinner sig längre ner i hierarkin.

– Jag hör många som klagar över att de inte får svar på dejtingsidor, säger Elizabeth Bruch, sociolog och författare till studien.

Det kan så klart vara tråkigt att inte få svar men Elizabeth menar på att det ändå är värt ett försök:

– Trots att svarsfrekvensen är låg så visar vår analys att 21 procent faktiskt får svar av personer som är snyggare än de själva, så uthållighet lönar sig, menar Bruch.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen