Perfect Guide

Stilombudsmannen: Hur mycket får man skryta på Instagram?

Fredrik af Klercker – känd från den populära podcasten Stiljournalen – hjälper SPG:s läsare i livsstilsrelaterade frågor.

Hej,

Annons

Semestertiderna innebär att Instagram har kokat över av skrytbilder. Vad har du för åsikt om detta? Hur mycket får man egentligen ljuga om sitt lyxiga leverne?

/Victor

När det gäller mitt eget instagrammande har jag länge ansett mig vara diskret. Men med 1 000 publicerade bilder och sammanlagt 20 000 följare på mitt professionella konto, inser jag att det kanske inte är hela sanningen. Mitt försvar är att jag lägger upp bilder i jobbsyfte – jag skyller helt enkelt mitt verklighetsförskönande på att jag bygger varumärke.

På mitt privata konto lägger jag sällan upp några bilder. Och när jag väl gör det vill jag att de ska utstråla framgång. Dock inte ekonomisk, utan snarare att jag har ett liv som är rikt på vänner, familj och upplevelser. Vilket självklart är lika skrytigt, men något enklare att gömma sig bakom.

Grundregeln är att undvika att stoltsera med exempelvis klockor, resor eller smycken som du egentligen inte har råd med – det ser bara vulgärt och skrytsamt ut. Samma sak gäller självklart ännu mer om du har råd med dem, då blir det om möjligt mer vulgärt!

Efter en del grubblande har jag kommit fram till att Instagram och dess skrytbilder är oundvikliga i vårt samhälle i dag. Det är troligtvis bara att kapitulera inför att man i dag vet exakt vad alla gör hela tiden.

Men man kanske kan tona ner livsråden något, samt alla citat som till 80 procent inte har sagts av dem som citeras.

Sedan har jag väldigt liten förståelse för alla dessa extrema träningsbilder på muskler och svett. Men det är antagligen inte värre än mitt konstanta smokinguppvisande om man nu har det intresset.

Så mitt råd är helt enkelt att försöka vara diskret när du berättar om hur fantastiskt lycklig du är – och förvräng inte sanningen allt för mycket. Kanske vore det till och med klädsamt att låta ett Kronofogdenkuvert dyka upp i flödet då och då.

Med det sagt, ta gärna del av mitt framgångsrika liv på:

@stiljournalen eller @fredrikafk

Fredrik, mobiltelefon under krogbesök. Vad säger den moderna etiketten egentligen om det?
/Tessan

Där finns en mycket enkel regel: ta aldrig fram den i sociala situationer. Om det är så att du måste skicka ett sms eller ringa, gå i väg. Och kom ihåg att allt inte behöver dokumenteras – njut av middagen istället.

Har du några livsstilsrelaterade frågor som tynger dig? Maila dem till Fredrik af Klercker så har du chans att få svar. fredrik@afklercker.com

Till Toppen