Perfect Guide

Sno stilen: Jackie Kennedys 8 favoritmärken

Med knälånga Chaneldräkter, skräddade kostymbyxor och överdimensionerade solglasögon är Jackie Kennedy en av tidernas främsta modeikoner. Presidenthustrun satte tonen både för den chica preppy-looken och det androgyna modet och kom på egen hand att forma hur en första dam ska klä sig.

Annons

Men vilka var hennes favoritmärken? Nedan har vi tittat närmare på stilikonens åtta personliga favoriter.

När det kom till solglasögon föredrog Jackie Kennedy franska François Pinton.

Det är inget fel med att bära gladiatorsandaler från Scorett, men Jackie Kennedy föredrog det italienska hantverket från Canfora.

För att hålla koll på tiden som tidlös stilikon använde Jackie Kennedy Cartiers Tank-klocka.

Det är lätt att föreställa sig Jackie Kennedy använda mantrat ”Spray, delay, and walk away” när hon sprutade sin Joy by Jean Patou i luften, gick genom parfymmolnet och vandrade ut för att möta världen.

Som första dam behövde Jackie Kennedy synas i amerikanskt mode. Oleg Cassini skräddade de flesta av hennes klassiska ulldräkter.

Nämen! Är det inte Jackie Kennedy som är ute och trippat med sin Gucci-väska? Modeikonen blev så förknippad med väskan att Gucci döpte den till ”The Jackie”.

Jackie älskade Valentino och Valentino älskade Jackie. Hon bar bland annat en av hans klänningar när hon gifte sig med Aristoteles Onassis – och här – när hon besökte Kambodja 1967.

Det karaktäristiska skramlet från Jackie Kennedys handled kom från hennes alla Tiffany’s-smycken. En särskild favorit var Jean Schlumbergers Croisillon-armband i 18 karats guld.

Till Toppen