Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Psykolog: Att spela svårflirtad gör dig mindre attraktiv

Att spela "hard to get" är ett klassiskt dejtingknep. Men kanske inte så effektivt? I en ny studie hävdar forskare vid University of Rochester att det är kontraproduktivt. Att spela svår distanserar oss från vår potentiella parter eftersom det är först när vi är trygga med motparten som vi vågar öppna upp känslomässigt. Detsamma gäller när det kommer till att ta sexuella initiativ.
– Förmodligen är undertryckt lust en skyddsmekanism för att undvika att bli sårad i ett förhållande med osäkra framtidsutsikter, säger forskaren Harry Reis.

Annons
X

I studien undersökte man hur det romantiska bemötandet från en partner påverkade den sexuella lusten. I en av övningarna fick 100 män och kvinnor mellan 19 och 31 år delta i en onlinechat. I hälften av fallen avslutades chatten med ett väntande meddelande från den andra partnern, i övriga fall fick deltagarna veta att det inte fanns något meddelande. Detta för att skapa en känsla av säkerhet och osäkerhet.

Därefter fick deltagarna ranka partnerns attraktivitet. Resultatet: de som fått ett meddelande och kände sig trygga var betydligt mer attraherade än de som lämnats i ovisshet.

Den andra studien gjordes på människor i relationer. Här handlade det om omtanke och resultatet pekade i samma riktning: i förhållanden där man kände sig trygg och uppskattad var det sexuella intresset för ens partner större.

Kanske dags att lägga korten på bordet?

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen