Perfect Guide

Min helg: ”Vi dricker öl till klockan två”

Artisten Isabel ”Syster Sol” Sandblom leker med sonen, mixar frukostsmoothies och dansar på Fasching under helgen.

På fredag eftermiddag hämtar jag min son Alton på dagis. Jag får krångla lite med vagnen innan vi kommer iväg, men Alton är på glatt humör och pratar upphetsat på sitt eget språk. När vi kommer hem lagar vi, eller jag, mat till honom. Alton hjälper till så gott han kan, han är bara två år men gillar att få vara med. Vid sextiden kommer hans pappa hem med sushi från MGL. Lille Alton slocknar ett par timmar, så vi kan äta i lugn och ro och uppdatera varandra om dagen som gått. Min kille stannar hemma, så att jag kan gå ut med en tjejkompis. Vi träffas på The Public i Sumpan, dricker rom och snackar lite innan vi drar oss in mot stan. Till sist hamnar vi på Fasching, som har sjukt bra musik, lite västindiskt och reggae. Vi dansar och dricker öl till klockan två, sen är jag helt slutkörd och hoppar in i en taxi hem.

Annons

På lördagen får jag en så kallad sovmorgon, ända till klockan nio. Vi lagar frukost; grön smoothie, granola, kokt ägg och kaffe. Vi lyssnar och sjunger med till barnmusik medan vi äter för att roa lillen. Sedan får min kille städa undan medan jag försöker organisera en liten utflykt. Det tar ett tag att komma iväg när man har en småtting, men vid elva är vi ute genom dörren och på väg till Blecktornsparken. Vi turas om att hjälpa lillen att klättra omkring och upptäcka saker innan både han och vi har tröttnat. Hungern gör sig påmind och vi bestämmer oss för att äta lunch på Falloumi vid Skanstull, som har sjukt god mat. Alton har somnat i vagnen, så vi tar tid på oss att njuta av deras specialrulle med både falafel och halloumi i.

Dagen övergår till eftermiddag och det blir snart mörkt, så vi beger oss hemåt för lite lördagsmys. Leker lite med lillen, poppar popcorn och förbereder kvällens middag. Vi har båda varit vegetarianer i ungefär 16 år, men när jag blev gravid rekommenderade min barnmorska mig att börja äta lite kött. Det blir inga kolossala mängder; kanske en gång i veckan, och bara lamm eller vilt. Ikväll blir det lamm som vi äter med rostade rotfrukter och en grönsallad.

Alton somnar vid åtta, trött efter dagen i parken. Min kille och jag sätter oss framför tv:n och båda pysslar med sitt. Han är tatuerare och ritar ofta på kvällarna, perfekt eftersom jag får bestämma tv- program. Som vanligt blir det RuPauls Dragrace, det är som America’s Next Top Model – fast för dragqueens. Min kille är inget stort fan, så han muttrar lite. Själv sitter jag fastklistrad framför skärmen, skriker och skrattar om vartannat.

På söndag morgon går jag upp vid sju och lagar frukost. Vi har inga planer för dagen utöver att vi ska vara tillsammans. Vi tvättar, städar, fixar hemma, leker med Alton och tar en kort promenad.

Senare på kvällen bestämmer vi oss för att lyxa till det och gå på restaurang. Vi äter pasta på Matilde medan lillen får peka och beställa olika små pizzor i roliga former. Han är upptagen med att stirra in i det öppna köket, så vi får äta utan några längre avbrott. Vid sju bryter vi upp och rör oss sakta hemåt. Så fort Alton är nerbäddad lägger vi oss och somnar direkt.

Till Toppen