Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Tar en drink och störtdyker i säng”

Entreprenören Hicham Larhnimi dricker whiskey sour, ser filmen Black Panther och äter söndagsmiddag på Yuc.

Text: Olivia Hagéus - 23 mars 2018
Annons

Fredag eftermiddag. Vi håller en afterwork på kontoret för både kollegor och ambassadörer, alltid lika kul och ett bra sätt att skapa gemenskap. Framåt kvällen drar några av oss vidare till Orangeriet där vi synkat med andra vänner. Kickar igång middagen med en whiskey sour och beställer sedan in min favorit, funghipizza.

Under middagen kopplar vi bort jobbet, snackar mest bara skit, dricker drinkar och äter gott. Jag är lite tråkig av mig så när klockan närmar sig elva checkar jag ut. Tar en Heetch hem, gör lite nattmat och sätter mig i köket för att skriva ner dagens tankar. När man jobbar så mycket som jag är det lätt att alla tankar försvinner utan att man hinner reflektera över dem, så jag har tagit för vana att skriva ner dem på kvällen. Det kan vara vad som helst; en fundering över livet i allmänhet eller en idé om hur vi ska förbättra företaget. Lite som en dagbok.

På lördagsmorgonen går jag upp vid sju, jag älskar att få ut så mycket som möjligt av dagen. Det första jag gör är att ögna igenom gårdagens resultat för Heetch i alla länder, så att ingenting gått snett medan jag sovit. Efter en snabb kopp kaffe tar jag en löprunda på 45 minuter. Väl hemma igen duschar jag och äter frukost i lugn och ro – granola med grekisk yoghurt, jordnötssmör och honung.

Annons
Annons

Senare på förmiddagen träffar jag en kompis på Sankt Eriksplan. Vi promenerar bort till Reload på Sveavägen där vi äter ugnsbakad kyckling med bulgur och hummus. Vi undviker att prata om jobb utan försöker dela med oss av positiv energi. Det är viktigt för oss båda att helgen är full av inspiration.

För att inte drunkna i jobb på måndagen sätter jag mig på Bröd & Salt efter lunchen och bockar av några mail. Sedan är det dags att möta min lillebror vid Tekniska Högskolan. Han bor hos mig ibland eftersom våra föräldrar pendlar mellan Sverige och Marocko. Inte oss emot – vi hittar alltid på roliga grejer ihop. Just idag åker vi till Hötorget, äter kebab och köper biobiljetter till Black Panther. Vi älskar båda filmen och pratar om handlingen hela vägen hem. Sen somnar vi tidigt.

På söndagen petar jag på brorsan tills han vaknar. Skrattar lite åt honom, han är irriterad men i högsta grad vaken. Vi äter frukost och jag handlar lite mat till veckan som kommer. Sen går vi upp på stan och kollar på kläder. Eftersom jag inte kan gå in i en butik utan att köpa något blir det lite nya grejer till både brorsan och mig.

Innan han åker hem till Täby stannar vi till på restaurangen Elias och går loss på den libanesiska buffén. När jag vinkat av honom åker jag hem och förbereder veckans matlådor; allt från ugnsbakad lax till spagetti med köttfärssås.

Några timmar senare åker jag till Yuc vid Odenplan där jag träffar min andra brorsa, som jag dessutom jobbar med. Vi gillar att avrunda veckan med en god middag tillsammans. Tar en drink och sen åker jag hem och störtdyker ner i sängen – redo för en ny vecka.

Annons