Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Badvakten säger till att det är mobilförbud”

Carola Häggkvist umgås med barnen på badhuset och förbereder julkonserter.
Carola Häggkvist umgås med barnen på badhuset och förbereder julkonserter. Foto: Andreas Lind/Viaplay

Carola handlar på Coop i Märsta, leker charader och repar inför sina julkonserter

Text: SvD Perfect Guide - 28 november 2019
Annons

Jag och dottern åker med vänner till badhuset på fredagskvällen. Det är helt tomt då eftersom alla andra sitter hemma och kollar på Idol. Jag sitter med mobiltelefonen och röstar på Gottfrid Krantz hela kvällen, vid poolen och inne i bastun, till slut kommer badvakten och säger till att det är mobilförbud. Vi simmar, myser, leker med tjejerna. Det är skönt att känna ett lugn och hinna andas lite innan helgen börjar. Jag kommer från en simhopparfamilj, min syster var svensk mästare i simhopp och min svåger är europamästare, sedan har jag ett swim spa i trädgården hemma också. Så det är mycket simning i mitt liv. Därefter köper vi hem middag från delikatessen på Coop i Märsta. Det blir skaldjur, lax och potatisgratäng. Sedan kommer vänner på besök. Vi äter och leker charader, oftast imiterar vi någon i vår omgivning från veckan som passerat. Det kan vara Amadeus som spelar fotboll eller mamma som kör bil.

Jag vaknar tidigt lördag morgon och drar mig i sängen. Jag försöker att inte titta i mobilen utan bara ha en stilla stund. Tar fram min andaktsbok, sträcker på mig och tackar Gud för den här dagen. Sedan går jag ner och dukar fram brunch med allt från omelett och ägg till gröt och kaffe. En liten buffé. Därefter blir det repetitioner för mina julkonserter i Steninge slottslada. Jag står som producent, regissör, koreograf och artist. Sedan ska man hålla på och instagramma också! Det viktigaste är inställningen. Har man mycket att göra får man inte glömma bort att andas, få lite perspektiv, det är inte Eurovision, det är inte direktsändning, vi ska komma med ljus och glädje. Jag är tacksam för att jag har starka nerver och stark mage. Jag jobbar bra med press och blir skärpt i tanken.

Sedan har vi lunchpaus. Vi måste ta hand om oss, ande, kropp och själ. Jag äter stående medan jag gör en intervju och sköter Instagram. Hemma på lördagskvällen fortsätter jag tänka på allt som ska förberedas. Men jag behöver sitta och hålla om min dotter också. Middag blir torsk och broccoli eftersom jag vill gå ner i vikt. Mitt nyårslöfte är att jag ska komma i form och jag har en träningscykel hemma som jag tränar på. Men man behöver inte vara perfekt. Det går inte vänta på att allt är i ordning för att förverkliga sina drömmar. Då får man vänta länge. Det är inte fullkomligt här nere. Man får göra det bästa man kan med det man har för sina händer. På kvällen spelar vi kort och jag lägger mig sent, jag sover inte så mycket, 5-6 timmar, vilket är lite för lite.
Söndag morgon åker vi till kyrkan: Hillsong i Arlanda stad. Det är en kyrka som är relevant idag, de har uppdaterad musik och jättebra undervisning. Sedan tar vi en söndagslunch med syrran i Stenbruket, soppa och en massa vegetariskt. Jag åker hem och förbereder mig för kommande vecka medan reaktionerna trillar in i sociala medier för mitt program Carolas advent som sänds på söndagskvällar på Viaplay och TV3. Min mamma gjorde alltid iordning sig och filade naglar och tog ett långt bad på söndagar, så det brukar jag också göra. Man passar på att få lite sabbat.

Annons