Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Larmet: Julbordsfavoriten håller på att ta slut

Julen närmar sig med stormsteg och nu varnar Hushållningssällskapet: julbordsfavoriten rödkål håller på att ta slut. Det är sommarens svåra torka som bidragit till att svenska kålodlare haft det kämpigt. På sin hemsida skriver man att "Den som vill ha svensk, färsk rödkål till julbordet gör bäst i att köpa den redan nu".

Annons
X

Sommarens varma temperaturer har ställt till det för många industrier. Allt från elpris till svenskodlade råvaror bedöms få en prishöjning. Men det är alltså rådkålen som nu får människor att drabbas av svår oro.
– Det har varit en tuff säsong för kålodlarna, dels på grund av torkan, dels på grund av högt skadedjurstryck, säger Anna-Mia Björkholm på Hushållningssällskapet.

Det kommer fortfarande finnas rödkål på burk, men oftast är den inte svensk.
– Det är min bild att det inte finns svensk råvara i den processade rödkålen, i varje fall inte den som görs i stor skala. Men det kan förstås finns någon som gör rödkål i mindre skala.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen