Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Klara Doktorow: ”Ygne är en av Gotlands vackraste platser”

Programledaren Klara Doktorow äter frukost i Shoreditch, njuter av Medelhavets Karibien och längtar till favoritrestaurangen i Visby.

Text: Frida Lagerblad - 17 april 2019
Annons
IBL
Foto: IBL

Formentera: ”Ibizas sömniga lillasyster”

Foto: IBL

Formentera
När man tröttnat på strand-rejv med energiska Carolina Gynning-figurer tar man färjan över till Ibizas sömniga lillasyster Formentera. Det är paradiset, ett slags Medelhavets Karibien med turkosblått vatten och svindyra priser. Efter ett par dagar här vill man byta stil, skaffa hatt, klä sig i stora batikkläder och rada armband på varandra. Det behöver inte vara fel!

Visby: ”Man blir aldrig besviken på Bakfickan”

Backfickan
Bakfickan är enda restaurangen i världen dit jag alltid längtar tillbaka. En intim fiskrestaurang som ryms i ett litet hus längs en krokig gata i Visby innerstad, granne med Stora torget. Jag brukar ta ostron, rökta räkor och havets Wallenbergare. Sköljer ner det med ett glas champagne eller tre. Man blir aldrig besviken på Bakfickan och jag har många gånger funderat på att bosätta mig i lägenheten ovanför.

Annons
Annons
IBL
Foto: IBL

Adress: Stora torget 1, Visby.

London: ”Missa inte frukosten på Rochelle Canteen”

Rochelle Canteen
I utkanten av Shoreditch ligger den här hemliga restaurangpärlan som är en gammal skolmatsal. Den prunkande innergården drivs med järnhand av min matidol Margot Henderson, jag har sett henne där några gånger med ett par vänner och en flaska vin. Missa för guds skull inte deras frukost, särskilt toasten med hemgjord marmelad. Jag skulle eventuellt kunna döda Margot Henderson för den.

Adress: 16 Playground Gardens, Shoreditch.
arnoldandhenderson.com.

Ygne: ”En av Gotlands vackraste platser”

Foto: IBL

Ygne
Här har jag min fiskebod som råkar vara ritad av Thomas Sandell. Jag vet, det är 100 procent skryt! Ygne är en av Gotlands vackraste platser och om du ändå har vägarna förbi Högklint så knata några hundra meter till och säg hej till Ygne. Efteråt kan du käka god lunch och shoppa ekologiska råvaror på Lilla Bjers.
guteinfo.com

Barcelona: ”Vi hyrde moppe och solade vid takpoolen”

Soho House
Ja, jag vet. Det är lite 2009 att tipsa om Soho House. Men deras hotell i Barcelona ligger i en 1800-talsbyggnad i de gotiska kvarteren, och här har man lyckats sällsynt bra med inredning och känsla, även för att vara Soho House. Jag hade turen att hänga här när min man var i Barcelona på reklamjobb. Vi hyrde moppe och jag låg vid takpoolen och tog hand om min gravidmage och lät mannens jobb ta hand om alla notor.
Adress: Plaça del Duc de Medinaceli, 4.

Annons