Foto: Fredrik Etoall
Mode

Icona Pop: ”Man är alltid safe i skinnjacka och solglasögon”

Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop om dekadenta storstäder, kloka stilråd och hur färgglada hattar kan lyfta en hel outfit.

Var hittar ni stilmässig inspiration?
– Vi reser hela tiden och inspireras mycket av street-mode. Att sitta och titta på folk som har stylat sig själva och äger det är underbart.

Annons

Några personlina favoritaccessoarer?
– Genom åren har vi använt många hattar i olika storlekar och färger. Det kan verkligen lyfta en outfit och rädda en dålig hårdag.

Plagg ni alltid tar med på turné?
– En bra skinnjacka och solglasögon – då klarar man sig alltid. Då är man safe även om man inte hinner byta om eller bagaget försvinner.

Stad som inspirerar?
– När vi släppt första singeln var vi mycket i Paris. Vi älskar stämningen där. Det finns någon sorts dekadens som får oss att vilja dricka vin hela dagarna och dansa hela nätterna. Och så kan man fynda magiska second hand-plagg om man vet vart man ska gå.

Vad ger er ont i magen, stilmässigt?
– Egentligen ingenting, så länge man bär det med stolthet. Ibland tänker man ”shit vad fult med taxklack det skulle jag aldrig ha på mig”, men några månader senare tycker man att det är superläckert. Fast när något sitter dåligt får vi ont i magen och vill bara ta av oss nakna.

Sämsta modeköpet?
– Något dyrt som inte riktigt passar. Man hoppas alltid att plagget ska sitta bra någon gång i framtiden, men det händer ju aldrig.

Favoritbutiker i Stockholm?
– På Humana kan man alltid fynda snygga grejer, och på Jus hittar man saker som inte finns någon annanstans.

Plagg ni inte vill vara utan i vår?
– Skor med öppen tå, med strumpor i om det fortfarande är kallt. Sen är våriga sneakers både sköna och snygga till allt. Och så är vi sugna på fina skinnjackor och scarfs.

Det klokaste stilråd ni fått?
– Att ha kul när man klär sig. Det är alltid roligare att bestämma vad man ska ha på sig om man leker lite. Följ inga regler och lyssna på bra musik samtidigt.

Foto: Jimmy Fontaine

Fixa stilen

Tipser - Enables commerce everywheretipser.com

Till Toppen