Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Henrik Berggren: "Rörd över att Håkan Hellström vill hjälpa mig”

Text: SvD Perfect Guide - 20 oktober 2017
Annons

I nya avsnittet av podcasten Genivanor avslöjar Henrik Berggren att gamla bandkollegan Håkan Hellström stöttar inför höstens stora turné:
– Han sms:ade mig igår och kom med idéer om vad jag skulle göra ifall jag inte orkade göra en hel spelning. Det var väldigt gulligt och omtänksamt. Han tyckte att Theodor Jensen i bandet kanske kunde köra någon låt och att någon tjej kunde komma som gästartist. Jag tror jag klarar det ändå, men jag var väldigt rörd över att han ville hjälpa mig.
Vilken är din favoritlåt med Håkan Hellström?
– Dom kommer kliva på dig igen. Den börjar jättehögt, på högsta tonen, det är helt otroligt. Sedan har den en romantik över sig också.

Samtidigt berättar Henrik Berggren att det kan komma ny musik redan 2018.
– Jag tror att jag vill göra en EP. Det skulle kunna bli nästa år. Anslaget på de nya låtarna är väldigt inåtvänt. Det bjuder inte in alls. Texterna skriver jag för mig själv. Men melodierna bjuder in.
Många kreatörer berättar att de drömt fram låtar, exempelvis Keith Richards och riffet till Satisfaction. Har du någonsin drömt fram en låt?
– Det har hänt mig en gång och det är nu. En ny låt som jag precis skrivit. Jag drömde att jag satt och skrev en låt. Den kom med huvudtextraden och musiken. Jag tror att jag tvingade mig själv att vakna på något sätt för att skriva ner den. Det skulle kunna vara en singel.

Acast Embed Player 4.22.0embed.acast.com
Annons