Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Glenn Strömberg: ”Jag har alltid en burk chilipeppar i min axelbag”

Fotbollsexperten Glenn Strömberg kommenterar matcher i London, äter ensammiddag och kollar till huset på Teneriffa.

På fredag eftermiddag hämtar min chaufför mig hemma i Bergamo. När jag själv spelade körde han Atalantas buss och hela baletten, så vi snackar i bilen på väg till flygplatsen. När jag flyttade till Italien som fotbollsspelare var folk förvånade över hur snabbt jag lärde mig italienska, men efter 35 år i landet tycker de att jag borde prata bättre. Min italienska har inte blivit bättre på 25 år. Jag tycker det är viktigare att hänga med i rytmen än att sätta allting korrekt. Så det är väldigt "naturelle" för mig.

Annons
X

Framme i London väntar min kompis Heathrow Express på mig. Vi glider in till Paddington Station där jag alltid bor på samma hotell, så det blir en familjär känsla. Du är inte bara ett kolli som ramlar in, du har lite kontakt och gemenskap, känner personal och ledning. "Fan vad längesedan du var här!", ropar de fast det bara gått två veckor. På kvällarna brukar min kommentatorskollega och jag testa lite nya restauranger, äta ska man ju. Men ikväll går jag själv till italiensk restaurangen San Marco. Där beställer jag en pizza med salami och chilipeppar. Jag gillar stark mat och har alltid en burk chilipeppar i axelbagen ihop med mina telefoner och snuset. Jag har sju grejer som jag alltid har med mig och är det sju saker i bagen vet jag att jag har allt. Jag sätter mig på restaurangen och läser The Times för att känna hur vindarna blåser, om något smäller till. Jag är tillbaka på hotellrummet runt tiotiden och kollar på tv-serier. Vikings och The Wire. Jag var rätt sen på det där med att ladda ner grejer, men har äntligen lärt mig hur jag kan se saker på datorn.

Lördag morgon, hotellfrukost. Efter kaffet och tidningen är det dags för den skönaste stunden: när jag lägger in dagens första snus. Efter frukost åker min kollega och jag till Stanford Bridge för att kommentera Chelsea mot Arsenal. Timmen innan match går vi ner till gräsmattan, men det är absolut förbjudet att gå in på plan. Sätter man en fot på linjen kommer 12 vakter löpande. Vi äter lunch på plats och sedan köper jag smågodis som jag bjuder de danska och norska kommentarerna på, de brukar alltid vilja ha. Matchen börjar 12:30. Jag sätter mig tillrätta, lägger in första snusen tio minuter innan första halvlek och andra snusen i halvtidsvilan. Då är det gott med lite godis emellan. Vi är klara 15:30 och åker tillbaka till hotellet. Jag orkar inte med stressen att åka till flygplatsen, så vi äter middag med våra nordiska kollegor i London och sitter kvar till stängning runt midnatt.

På söndag förmiddag kollar jag travet i flygplatsloungen, då rinner tiden på rätt snabbt. Eftersom det inte är Champions League kommande vecka flyger jag till Teneriffa där jag hyr ett hus bredvid min dotter som bor där. Dottern och hennes familj hämtar mig på flygplatsen och sedan äter vi middag i El Médano. En lokal by som lever hela året. Jag leker med barnbarnen och sedan är det läggdags. Jag går ner till mitt hus, trycker på grejerna och ser så att allt fungerar, tittar om något blåst ner ute, packar upp och ser en film. Jag är bara hemma och relaxar.

Bildtext: Glenn Strömberg är fotbollsexpert på Nent Group där han kommenterar Champions League och Premier League.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen