Foto: Miramax Films/Photofest
Perfect Guide

Forskare: Soffpotatisar bidrar till en bättre värld

Trodde du att du behövde plantera träd i regnskogen, bli fadder till en noshörningsbebis i Rwanda eller skänka pengar till WHO för att bli en bättre människa? Lugn – det räcker med att ligga hemma i soffan och zappa framför tv:n.

Annons
X

I en ny studie av amerikanska Joule – publicerad hos Expressen – kan man läsa att det är soffpotatisarna som förbrukar minst av jordens energi och resurser.

Forskningen visar att amerikaners ökade tid hemma i tv-soffan – åtta dagar mer 2012 jämfört med 2003 – resulterat i att den nationella energiförbrukningen minskat med 1,8 procent. Detta trots att vi tillbringar betydligt mer tid framför datorer och tv-skärmar idag jämfört med 2003.

Studien pekar också på att soffpotatisar bränner mindre energi på bilresor och energianvändning på kontor och i butiker.

Så låt kvällens enda energikrävande aktivitet vara när du torkar av ostbågarna på mjukisbyxorna, sträcker dig efter fjärrkontrollen, byter kanal och sjunker ner med en tung suck.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen