Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Forskare: Dagdrömmare är smartare och mer kreativa

Händer det att du sitter med handen under hakan, blicken ut genom fönstret och låter tankarna vandra iväg? Bra – en ny studie visar att du är både smart och kreativ.

Annons
X

Forskningsrapporten från Georgia Institute of Technology menar att vissa har för mycket hjärnkapacitet för att kunna hindra tankeflödet. Forskare Eric Schumacher förklarar:
– Vandrande tankar brukar ses som något dåligt, att du inte kan fokusera även om du försöker. Vår undersökning visar att detta inte stämmer och att vissa människor istället har mer effektiva hjärnor.

I studien fick 100 personer fokusera på en fast punkt i 5 minuter samtidigt som de undersöktes med magnetkamera. Resultatet jämfördes med ett intelligenstest som deltagarna tog vid ett separat tillfälle. Det visade sig att de som lät tankarna vandra iväg var både smartare och mer kreativa. Medförfattare Christine Godwin understryker:
– Det finns även viktiga individuella skillnader att ta hänsyn till, som en persons motivation eller avsikt bakom en viss syssla.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen